de "GOTISCHEBOOG"
MODULESPOORBAAN
Videofimpjes
dia's modules
historie BAANVAK
dia's/video BAANVAK
DEUTSCH
ENGLISH
LINKS
AGENDA/VERSLAGEN
BOUWBESCHRIJVINGEN
Het portaal:
Het verbrede portaal
De "Nord Module":
Landschapsbouw:
2-polige M-koppeling
Videocamera in wagon
Foto's op schaal:
Bomen maken:
STOOMTREIN SGB
Contact


BEZOEK:
Laatste verversing:14 jan 2019

Inbouw van een minicamera in een modelwagon:

 

Een wagon met stuurstand is bij uitstek geschikt om een mini videocamera in te bouwen. In dit geval een blokkendooswagonvan ROCO. Vergeet ook niet een wagenvoerder te plaatsen, deze wagon rijdt tenslotte op kop. De lens van de camera komt achter één van de ruiten van de deur. Op de plek van de lens wordt een klein gedeelte van het kunststof glas weggesneden.

 

Om toch met kopverlichting te kunnen rijden moet het volgende worden gedaan. Verwijder de lichtgeleiders en lijm de uiteinden op de led's die vooraf in een soort frame zijn gesoldeerd en gebogen zodat de "pootjes" precies in de hoek van de wagon passen. Hier zijn gele 2mm leds toegepast. Vergeet de voorschakelweerstand van ongeveer 1kOhm niet!

 

Op deze foto is goed te zien hoe het lichtframe in de wagon wordt geplaatst en daarna vastgelijmd. Let op het weggesneden ruitje waarachter de cameralens komt.

 

Nadat alles is getest kan de kap teruggeplaast worden en is dit het eindresultaat. Je moet het weten, maar echt een camera zien is alleen aan een oplettende bezoeker voorbehouden.

LAATSTE VERVERSING: 14-01-2019 / © de "GOTISCHEBOOG"  | E-mailadres: zie contact