de "GOTISCHEBOOG"
MODULESPOORBAAN
Videofimpjes
dia's modules
historie BAANVAK
dia's/video BAANVAK
DEUTSCH
ENGLISH
LINKS
AGENDA/VERSLAGEN
BOUWBESCHRIJVINGEN
Het portaal:
Het verbrede portaal
De "Nord Module":
Landschapsbouw:
2-polige M-koppeling
Videocamera in wagon
Foto's op schaal:
Bomen maken:
STOOMTREIN SGB
Contact


BEZOEK:
Laatste verversing:14 jan 2019

Wat heb je nodig? Uitgebloeid gipskruid, gesnoeid hout, een 2mm boortje, lijm, penselen en natuurlijk div. kleuren verf in potjes en/of spuitbusjes.

Als de zomer voorbij is oogst je het uitgebloeide gipskruid en laat dat enige maanden lekker drogen. Zoek in het najaar of in het voorjaar naar geschikte uitsteeksels aan de stammen van bomen in de tuin of in het bos. Knip deze beginnende takken af en laat ze een behoorlijke tijd drogen.  

 

1.

 Hier zie je een voorbeeld.

2.

 

Knip de stronkjes zodanig bij dat er een geloofwaardige stam ontstaat. Boor daarna gaatjes in de onderkant en lijm daarin snackprikkers. De boomstronken kunnen nu bij het afwerken en later bij het planten makkelijk in b.v. piepschuim worden gestoken.

3.  

 

Met een klein boortje, 1,5 tot 2 mm, boren we gaatjes rondom in de stam. In die gaatjes worden gedroogde gipskruid takjes gelijmd. Ik gebruik daarvoor nu secondenlijm-gel omdat dat sneller werkt, maar vroeger gebruikte ik gewoon houtlijm van de firma Pattex (ook relatief snel droog).

4.

 

Na het lijmen ziet het er dan zo uit. Je ziet ook gelijk het gemak van de prikkers.

5.

 

Nu met de schaar de hele bos gipskruid in model knippen. Daarna de takken met een groene of bruine kleur bespuiten zodat deze takken er niet meer zo licht uitzien. In de natte kleurlak kan al direct Heki-gras gestrooid worden. Na weer een keer spuiten, nu met blanke matte lak, herhalen we het strooien alleen nu met b.v. Heki-flor. Weer afwerken met de blanke matte lak. In basis is de boomklaar, rest alleen nog wat detailwerk.

De zichtbare takken en de stam bewerken we nog even na met verf en penseel zodat het geheel een natuurlijke uitstraling krijgt.

 

6.

En dan is dit het resultaat.


 

LAATSTE VERVERSING: 14-01-2019 / © de "GOTISCHEBOOG"  | E-mailadres: zie contact